Voor het eerst sinds een lange tijd, werd er een District Noord-Oost Sparring kampioenschap georganiseerd door de Taekwondo Bond Nederland. Dit vond plaatst op 23-04-2016 in Nijverdal. 156 Taekwondoka’s uit de categorieën Pupillen, Aspiranten, Cadetten, Junioren en Senioren hebben zich hiervoor aangemeld. Dit was een prachtig georganiseerd toernooi in een zeer mooie sporthal met professionele scheidsrechters. Alle partijen werden genummerd en de coaches kregen van te voren een overzicht met de partijnummers en welke kleur pantsers er gedragen moesten worden. Ook kregen de Taekwondoka’s deelnemerspasjes, die ze moesten tonen, voordat ze het zaal in mogen, Hierdoor was een rust in de zaal en waren de partijen goed zichtbaar voor de toeschouwers.

Onder leiding van de Coaches Omid Afshar en Kevin Yew, hebben de volgende leerlingen van Taekwondo School Henk Meijer geweldige resultaten behaald.
· Jaden Helder (C-Klasse, Pupil M -34 kg) – 1ste plaats.: Dit is nog maar zijn 2de toernooi, maar hij heeft super gevochten. Finale heeft hij met 10-5 gewonnen.

· Semuel Yew (B-klasse, Aspirant M -32 kg) – 1ste plaats: Semuel had een revanche mogen hebben. Hij moest tegen dezelfde jongen waarvan hij in maart heeft verloren. Deze keer heeft Semuel met 3-2 gewonnen.

· Remon Oynhausen (B-klasse, Aspirant M -45 kg) – 3de plaats: Remon hielde het erg spannend voor de toeschouwers. In de 1ste ronde stond hij achter met 0-2, maar hij wist de tweede ronde af te sluiten met een 6-6 en dit leidde tot een Golden Point gevecht. Helaas was de tegenstander net iets sneller en heeft Remon een mooie derde plaats behaald.

· Zaid Al Shirity (C-klasse, Junior M -73 kg) – 2de plaats: Ook voor Zaid was dit nog maar zijn 2de toernooi, maar wat deed hij het goed. Vooral zijn eerste partij had hij 2 head shots, wat gelijk 6 punten opleverde. Helaas heeft hij zijn finale ook 1 moeten nemen en verloor hij met 11-14.

· Jeffrey Pol (A klasse , Senior M -80 kg) – 1ste plaats: Vanaf nu ook wel The Headshot Master genoemd., had zeer mooie partijen gevochten. 1ste partij heeft hij gewonnen met 12-0! o.a. 3 head shots, waarvan 2 mon-dollyeo pandal chaki. Zijn finale heeft hij gewonnen met 13-2 en ook hier deed hij een 4-punter head shot. (mooie snelle Dollyeo-indraai)

Allen, nogmaals gefeliciteerd. We hopen dat dit volgend jaar weer wordt georganiseerd en stiekem hopen wij dan op meer aanmeldingen.

IMG_5819

IMG_5817

IMG_5791

IMG_0136

IMG_5774

IMG_0103

Recommended Posts