4 Medailles op Open West NL kampioenschap

IMG_2221

Zaterdag 17 Feb vertrokken 5 jeugdige deelnemers met hun ouders naar het verre Roelofarendsveen om deel te nemen aan het landelijk Open West NL kampioenschap Sparring voor pupillen, aspiranten en cadetten.
Maar liefst 360 jeugd Taekwondoka’s uit heel NL hadden hiervoor ingeschreven !
Van onze Dojang namen deel : Keith Yew ( pupillen jongens C), Semuel Yew (aspiranten jongens B), Noëlle Dalebout ( aspiranten meisjes B), Xummer Albertus ( aspiranten meisjes B) en Madelief Vonck ( cadetten meisjes A).
Keith won zijn eerste partij overtuigend en eveneens zijn tweede (21-1),waardoor hij in de finale stond. Hier eindigde een hele mooie partij in 5-5 en moest de Golden score de uitkomst brengen en deze won zijn tegenstander. Zilver dus voor Keith.
Semuel won zijn eerste partij overduidelijk met 24-5, waardoor hij in de halve finale terecht kwam. Hier trof hij tegen een langere tegenstander die goed gebruik maakte van zijn lengtevoordeel en de partij met 20-14 naar zich toe trok. Brons daarmee voor Semuel.
Xummer en Noëlle starten beide in dezelfde klasse. Xummer verloor helaas direct haar 1e partij en lag daarmee uit het toernooi. Noëlle had eerst een bye en won vervolgens overtuigend met 26-5, waardoor ze in de finale stond en ook hier weer zeer overtuigend te werk ging en zelfs zo overtuigend dat coach van tegenstander bij de stand van 15-7 voor Noëlle de handdoek gooide. GOUD dus voor Noëlle.
Madelief moest lang wachten voordat ze mocht aantreden, omdat ze een vrijlating had en direct in de finale stond, maar wel tegen een zeer goede tegenstander uit Rotterdam. Beide dames maakten er mooi spektakel van in de finale die volkomen gelijk op ging maar die Madelief in haar voordeel besliste door in de laatste twee seconden van de partij met een achterwaartse trap te scoren en daarmee de partij te winnen met 21-18. GOUD dus ook voor Madelief.
4 medailles dus op 5 deelnemers, een mooie score. Felicitaties aan alle medaille winnaars en aan Coach Kevin Yew ,die weer met veel passie, topwerk afleverde.
De meegereisde ouders dank voor het vrij maken van deze dag om hun kroost aan het werk te zien.

IMG_0461
IMG_0455

IMG_0456

IMG_0458

IMG_0459

IMG_0460

IMG_2221