Goud voor Madelief en Jeffrey in België.

img_0466.jpg

Zondag 4 Maart vond in Tongeren, België de 35e editie plaats van de Challenge Cup, een internationaal Sparring toernooi met deze keer ruim 550 deelnemers uit NL, België, Engeland, Frankrijk, Duitsland, Luxemburg, Italië, Denemarken en zelfs Griekenland.

Madelief Vonck trad aan bij de dames Cadetten A en won haar eerste twee partijen duidelijk van beide Belgische tegenstanders. In de finale trof ze Jessie Vorderman uit Almelo. Een finale die redelijk gelijk op ging en Madelief in haar voordeel leek te beslissen, maar net voor tijd scoorde Jessie nog een hoofdtreffer waardoor de stand gelijk eindigde 5-5 en er een extra ronde moest komen volgens de golden score. Hier scoorde Madelief een fraaie hoofdtreffer en besliste daarmee de finale in haar voordeel. Goud dus voor haar op dit internationaal toernooi.

Jeffrey Pol pakte eveneens goud door in de senioren herenklasse A tot 80kg de titel op te eisen ten kostte van de Duitse tegenstander Kerem Oentas die hij met 13-7 versloeg. Jeffrey wist zeker 3 x met fraaie hoofdtreffer te scoren in deze partij.

Een mooi en goed georganiseerd toernooi daar in Tongeren !