Kind/Ouder Training 4 juli 2017

1
Vandaag was het dan zover! Tijd om de ouders in sportkleding te laten verschijnen in de Dojang. Alle ouders mochten met hun kind meedoen. Meester Henk Nienhuis en Meester Rachid Baluah verzorgden de les.

 

Na het groeten zijn we begonnen met een warming-up, die voor sommige ouders al best pittig was. Kind en ouder gingen de strijd met elkaar aan door op zoek te gaan naar een flap om daar een Ap Chagi op te maken. Er werd ook bokje gesprongen en onder poortjes doorgekropen. We zijn niet vies van een beetje competitie en dus werd er hard gewerkt door de hele zaal heen. Het team dat als laatste klaar was moest zich 15 keer opdrukken!

 

Ook had Meester Henk een mooi coördinatie spel in petto. Na nog een paar pittige rondjes hard te hebben gelopen werd het tijd voor het aanleren van de vierhoeksvorm. De kinderen hadden 10 minuten de tijd om hun ouder de vierhoeksvorm aan te leren. En dat was best lastig. Want waar kwam nu die blok vandaan en met welke arm stoot je nu? En dan die zitstand, je dacht toch echt dat je in zitstand zat. Maar nee, dat was allemaal niet goed genoeg. Ziet het er vanaf de zijkant wel makkelijk uit? Ik daag u uit om het zelf eens te proberen! Na 10 minuten mochten de ouders de vierhoeksvorm aan Meester Henk, Meester Rachid en alle kinderen demonstreren. Gelukkig was het geen examen want anders waren we vast allemaal gezakt.

 

Inmiddels waren de ouders wat warm gedraaid en mochten ze zich uit komen leven bij  Meester Henk door op de kussen los te gaan met een Ap Chagi en stoten. Ook werd er geoefend op de Dwit Chagi en toen meester Henk Nienhuis vond dat het er goed in zat mochten de ouders dit demonstreren aan de kinderen door middel van een breektest. Gelukkig voor de ouders gingen de plankjes doormidden onder applaus van de kinderen.

 

De tijd vloog voorbij en iedereen had het enorm naar zijn zin!  Meester Henk en Meester Rachid heel erg bedankt voor deze superleuke training! We gaan er stiekem vanuit dat dit een vervolg gaat krijgen!

 

 1
3
2