Liyan Nienhuis belevenissen op Artek Jeugdkamp in Rusland.

IMG_0603

Ruim 3 weken heb ik, samen met 10 andere Russische kinderen die ook in Nederland wonen en heel goed zijn in hun sport, het kamp op Artek mogen meemaken, waar ondertussen al duizenden andere Russische kinderen waren vanuit de hele wereld.
Op Moskou stond er een eigen Artek vliegtuig klaar die ons naar de Krim ging Vliegen.

Op haar terrein en klimaat is de Krim als een kleine afzonderlijke planeet. Vergelijkbaar als een paradijs, hoe klein het ook is, het heeft verschillende klimaatzones, zijn eigen bergen, valleien – zelfs de woestijn en een oude, langstilte vulkaan. De noordkust is ascetisch dor en enigszins episch, terwijl het zuiden – waar we zijn – weelderig en groen is, een perfecte ansichtkaart waar je ook kijkt.
De Krim herbergt een schat aan historie waarvan we mochten proeven.

Afdalend op de zigzaggende weg naar een lagune die Artek herbergt en vervolgens door de poort loopt, waar een gigantisch dorp staat, compleet met een stadion waarbij de Euroborg zal verbleken.
We kregen een kamer toegewezen op leeftijd, wat betekende dat ik met 15 andere Russische kinderen uit andere werelddelen op één kamer kwam. Hier zijn mooie vriendschappen gesloten.

In deze 3 weken heb ik met o.a. olympische kampioenen in verschillende takken van sport als Schoonspringen, zwemmen, atletiek, judo etc.. mogen trainen.
Er waren verschillende kinderen die ook net als mij aan Taekwondo en aan het einde van het kamp gaven wij een demonstratie van onze Taekwondo sport wat zeer gewaardeerd werd.

Naast het goede eten (5x per dag), was discipline zeer belangrijk, maar dat spreek voor zich.

6:30 uur Begon de dag met een goed ontbijt en werd het programma gepresenteerd, waar je soms een dag en soms dagen mee bezig was. De focus lag op samenwerken.
Via een livestream konden de ouders op bepaalde tijdstippen zien wat we deden.

Het was een levenservaring en zeer trots dat ik dit heb mogen meemaken.

IMG_0607

IMG_0602

IMG_0603

IMG_0604

IMG_0605

IMG_0606