NK 2020 in Den Haag.

8D62A320-F50E-4206-BD86-C48BC20D593A

Traditie getrouw wordt de Nederlandse Kampioenschappen al vroeg in  Januari gehouden ,deze keer op zaterdag 18 januari in het Topsport centrum in Den Haag.

Dat betekende dat er in de Kerstvakantie volop doorgetraind diende te worden voor onze NK gangers. In samenwerking met Sidokwan Hoogeveen werden vele extra trainingen belegd en trok Henk Meijer met Zahyon Klaber en Madelief Vonck naar Madrid en Kopenhagen voor extra trainingskampen. Naar Kopenhagen ging Indi Rozema ook mee.

Voor deze NK 2020 telden we 8 deelnemers van onze Dojang en wel bij de Cadetten ( 12 t/m 14 jaar)  Semuel Yew en Noelle Dalebout.

Bij de junioren ( 15 t/m 17 jaar)  Robin van der Heide, Madelief Vonck, Indi Rozema en Joshua Klaber ( uit Aruba).

Bij de senioren tenslotte Zahyon Klaber en Jeffrey Pol.

De cadetten mochten zoals gebruikelijk de spits afbijten, Semuel won zijn eerste partij duidelijk met 20-4 met mooie acties tegen Sheg La Sim uit Oss, de halve finale trof hij Ferad Alpay uit Den Haag die een maatje te groot was 3-26. Daarmee een mooie bronzen medaille voor Semuel.

Noelle verloor haar eerste partij door opgave wegens blessure en viel daardoor buiten de prijzen.

Robin won zijn eerste partij van Ceyhan Ozturk uit Tilburg ( de kampioen van vorig jaar) met 14-11, maar gaf wat onnodig zijn halve finale partij uit handen met 12-18 tegen Ryer van Erkelens uit Leusden .Brons dus voor Robin.

Indi won haar halve finale partij met zeer goed Taekwondo ( een paar knalharde achterwaartse trap treffers) tegen Yasmine Dahmane uit Utrecht met 27-10 , in de finale trof ze de ervaren Sarah Mouch uit Rotterdam , die haar ervaring goed benutte en met de duidelijke cijfers  24-45 won maar alle zeilen moest bijzetten om zich Indi van het lijf te houden. ZILVER dus voor Indi.

In de poule junioren dames -52kg waren maar 3 deelnemers ,Madelief Vonck trof  direct angstgegner Annika de Munnik uit Enschede waar ze weinig tegen in te brengen had 4-13.

Joshua Klaber, het jongere broertje van Zahyon deed voor het eerst aan de NK mee bij de junioren heren -51kg en trof in zijn eerste partij Oubad Chabari uit Den Haag ,tegen wie hij weinig in te brengen had 10-17.

Jeffrey Pol trad bij de senioren heren aan in de klasse tot 80kg en trof in zijn eerste partij Norman Hornberger uit Rotterdam. In een gelijk opgaande strijd wist Jeffrey na de 2e ronde een kleine voorsprong te nemen die hij echter in de 3e ronde niet kon vasthouden en net met 16-17 wat onnodig verloor.

Zahyon Klaber moest in de senioren heren klasse tot 68kg zijn titel van 2019 verdedigen en deed dit met verve !
Hij was duidelijk de ster van deze NK met prachtig explosief Taekwondo waar de toeschouwers van smulden, in zijn eerste partij werd Caner Sucuoglu uit Almelo met 23-4 aan de kant gezet, in zijn 2e partij trof hij zijn finale tegenstander van vorig jaar Ted Brilhuis uit Almelo en het werd een knalpartij van de bovenste plank die Zahyon met 25-21 winnend af sloot. In de finale trof hij Sohail Mamadany uit Rotterdam die zich ook geen raad wist met de super explosieve acties van Zahyon, uitslag 11-0 en daarmee de 2e achtereenvolgende Nederlandse Titel voor Zahyon.

Het NK werd deze keer ontsiert door het regelmatig niet goed werkend elektronica wat ergernis en onbegrip ten gevolge had bij spelers, coaches en toeschouwers.