Verslag trip naar Mallorca

85A9E1AD-FF39-4383-A224-0BAA81B6271D
1 Mallorca Open 2022

Van donderdag 13 oktober tot en met dinsdag 18 oktober 2022 is Henk Meijer met een aantal geselecteerden van onze wedstrijdgroep afgereisd naar Mallorca, Spanje, om daar deel te nemen aan een toernooi. Dit toernooi, 1 Mallorca Open 2022, werd georganiseerd door Henk Meijer zijn gewaardeerde vriend Toni Navas van Club Taekwondo Palma.
Ook onze broederclub Sidokwan uit Hoogeveen is met ons meegereisd. Aan het toernooi deden bijna 1000 deelnemers mee, vanuit 70 deelnemende clubs!
Het begon direct al goed, tropische temperaturen in het vooruitzicht, en naast de ingepakte doboks in de koffer natuurlijk ook zwembroeken en bikini`s! De sfeer was oppermachtig toen we ons verzamelden op het vliegveld. We hadden er zin in!
Wat volgde was één rode zwerm op het vliegveld waar we ons verzamelden. We waren niet te missen! In de avond kwamen we aan op Mallorca, we konden in ons hotel direct aanschuiven voor het diner. Na het diner hebben we de omgeving met zijn allen verkend. En die viel niet tegen!
Een prachtig wit strand, een turquoise zee en gezellige terrassen op de boulevard. Op de achtergrond de stad Palma waar we in het weekend werden verwacht voor het toernooi.
Eén ding was duidelijk, dit zouden dagen worden om nooit te vergeten.
Op vrijdag konden onze junioren, Semuel Yew en aspiranten, Luna van Leeuwen en Gabriela Davids komen wegen. Zij zouden de eersten zijn die op zaterdag voor ons zouden uitkomen op het toernooi. Bij Luna hebben we wat moeten plussen. Zij ging in vol ornaat, dubbele lagen kleding en een sporttas op de weegschaal. Maar missie geslaagd.
Alledrie onze deelnemers waren prima op gewicht. Op de weging was het een weerzien van vrienden.
Henk Meijer werd door de voorzitter van de Spaanse Federatie uitgenodigd voor een lunch diezelfde middag. Er is er één die natuurlijk altijd mazzel heeft! En terwijl iedereen heerlijk op het strand was om te zwemmen in de zee, heeft Henk het zich laten smaken in een excellent visrestaurant waar hij werd getrakteerd op een 9 gangen lunch met de daarbij behorende wijnen.
Later in de middag moest hij even bijkomen bij het zwembad op een ligbedje.
Zaterdag was het dan zover; Fightday 1! We hadden er zin in!
Het hotel had ons goed verzorgd om het ontbijt voor ons klaar te maken zodat wij deze mee konden nemen naar de Velodrome in Palma waar het toernooi werd gehouden. Het was immers weer vroeg aantreden!
Om 07.30 uur zaten we al met zijn allen in de taxi. Bij de Velodrome aangekomen konden onze andere deelnemers de senioren, Indi Rozema, Madelief Vonck en de cadetten Keith Yew en Joy van Leeuwen zich melden bij de weging. De tassen gingen open, de chocolade croissants kwamen eruit. Er kon weer lekker gegeten worden ;-) Ook zij waren allemaal op gewicht!
Gabriela was de eerste van ons die mocht aantreden. In Spanje is het al van het begin af aan toegestaan om headshots te maken. Voor Gabriela was het de eerste keer dat zij dit zou meemaken en dat is spannend! Niemand vergeet zijn eerste ontvangen headshot. Gabriela ging hier goed mee om en Meester Kevin coachte haar hier goed doorheen! Ondanks dat ze haar eerste partij verloor, deed ze het super goed!
Semuel Yew draaide ook een goede partij, hij verloor zijn partij, maar hij mag zeker tevreden terug kijken. Het is duidelijk te zien dat Semuel een mooi groei door maakt.
Luna daarentegen hield zich door niemand tegen houden. Zij vocht sterk en maakte het tot de finale! Ook in de finale was zij te sterk voor haar tegenstander en zij mocht het podium betreden voor het goud! Ons goudvinkje!
Zondag fightday 2!
Ook deze ochtend was het weer vroeg aantreden om met de taxi richting de Velodrome te gaan. Madelief mocht als eerste aantreden. Zij vocht zich goed door haar eerste partij heen en won met overmacht. Haar tweede partij was lastiger en hier had haar Spaanse tegenstandster de overhand. Ook Madelief kan tevreden zijn op wat zij hier heeft neergezet.
Keith had een goedgevulde sterke poule. Zijn eerste partij kende een sterke tegenstander. Helaas lukte het Keith niet om de partij naar zich toe te trekken. Jammer!
Indi verloor haar eerste partij maar liet zich zeker niet overmeesteren. Het was een goede partij! Mooi om naar te kijken!
Joy had net als haar zusje een dag eerder een goede dag! Zij won haar eerste twee partijen en maakte het tot de semi-finale. Helaas trof ze hier een Spaanse tegenstandster die een maatje te groot voor haar was. Desondanks maakte Joy het beste ervan en mocht zij even later het podium beklimmen om een mooie bronzen medaille in ontvangst te nemen.
De uitgereikte medailles zijn speciaal voor dit toernooi ontworpen en zijn een lust voor het oog.
Het moet gezegd worden, wat was dit een fantastisch goed georganiseerd toernooi!
Onze dank is dan ook zeer groot om hier aan te hebben mogen deelnemen. Via internet konden we goed volgen welke partij draaide en er was een tijdsindicatie voor wanneer welke partij zou beginnen.
Daarnaast was er een goedwerkende livestream voor de thuisblijvers en er waren geen verstoringen in het daedo systeem. Ook kregen de deelnemers fruit uitgedeeld na hun partij, ontvingen zij vooraf bij de weging een tas met daarin fruit en informatie. Er was een fysiotherapeut aanwezig, en voor onze meester Henk koffie en Mallorcaanse lekkernijen in de VIP ruimte.
Het niveau was zeer hoog bij dit toernooi het was dan ook een genot om naar alle partijen te kijken. 
Op maandag was het culturele dag. Zoals Henk Meijer het altijd zegt; geen reisje zonder geschiedenisles voor zijn leerlingen. Echter ging Henk Meijer niet mee om de stad en zijn bijzonder mooie Kathedraal te bekijken. En dus kregen Indi en Madelief de taak om te vloggen over de geschiedenis en de schoonheden van de stad. Dat lieten de meiden zich niet twee keer zeggen. Het werden hilarische vlogs over Johannes de Eerste, het biechthokje en het handwerk in vroegere tijden.
Later op de dag werden Meester Henk, Meester Kevin, Indi, Semuel en Madelief verwacht bij taekwondoschool Club Elite van Ramos en Brigitte. Brigitte heeft hen hartelijk ontvangen en een rondleiding gegeven op de school. Op deze taekwondoschool worden veel hoog gerankte spelers, met name uit Afrika, getraind.
In de avond zijn we met de hele groep lekker uit eten geweest. Daar zijn Meester Henk, Meester Kevin en Meester Yari van Sidokwan in het zonnetje gezet door hun leerlingen en ouders.
Er zijn aan de trainers mooie kitscherige maquettes overhandigd van Mallorca met op de achterkant alle namen van de leerlingen. Zij werden alle drie uitvoerig bedankt voor de afgelopen dagen. Voor de ervaring die zij hun leerlingen hebben gegeven.
Er waren leerlingen die nog nooit hadden gevlogen, er waren leerlingen die überhaupt nog nooit op vakantie in het buitenland waren geweest.
Wat zij hebben gedaan en doen voor hun leerlingen dat zal door hun nooit vergeten worden. Dit waren dagen gevuld met goud!
Angela de Grooth,