Workshops

Ook is de taekwondo sportschool Henk Meijer zeer trots op het feit dat zij een bijzondere bijdrage levert aan onze maatschappij, waar het gaat om sport en beweging in combinatie met de filosofie van deze traditionele verdedigingsport in de hedendaagse maatschappij.

Taekwondo maakt mensen beter door het lichaam en de geest te verenigen en helpt ze zelfvertrouwen en een sterk gevoel van lichamelijk en geestelijk welzijn te krijgen.

De sportschool Henk Meijer zet zich in voor verschillende onderwijs instanties; verzorgt en ontwikkeld workshops, sportdagactiviteiten, neemt deel aan nationale feestdagen in de vorm van demonstraties en voorstellingen en uiteraard een breed scala aan diverse lessen voor diverse leeftijdsgroepen op de sportschool zelf. Het doel van de sportschool Henk Meijer is om iedereen die deze trotse vechtsport wil leren, te informeren, stimuleren en inspireren. Daarnaast besteedt de sportschool bijzonder veel aandacht aan opvoedkundige aspecten met de nadruk op normen en waarden, voortkomend uit de sfeer en mentaliteit welke kenmerkend is voor deze prachtige vechtsport.

De sportschool zet zich in voor het zogenaamde ‘Buurt Onderwijs Sport’ driehoek (BOS). Dat wil zeggen dat de sportschool zich actief inzet voor alle activiteiten die in de directe omgeving worden georganiseerd, ook hier betreft het workshops en sportactiviteiten binnen onderwijsinstellingen van naschoolse opvangcentra tot aan het voorgezet onderwijs.

Niet alleen binnen Groningen is de sportschool actief, vanwege de grote mate van enthousiasme hebben we reeds onze activiteiten moeten uitbreiden buiten de stad Groningen en reikt de interesse zodanig ver dat er reeds aanvragen voor workshops binnen zijn gekomen vanuit het bedrijfsleven. Hier zijn wij als sportschool ontzettend trots op. De trainers van Sportschool Henk Meijer vormen een vast team met een specialisatie binnen het vakgebied.

Referenties:
Met wie heeft de sportschool reeds samengewerkt:

Groningen:
Naschoolse opvang De Carrousel
Basisschool ‘Radar’
Basisschool ‘Catamaran’
Basisschool ‘Tweemaster’
Basisschool ‘Driebond’
Basisschool ‘Swoaistee’
Basisschool ‘Kompas’
Vensterschool ‘Oosterpark’
Basisschool ‘De Blinkerd’ (Leek)

VMBO ‘Vinkenborgh’
MBO ‘Alfa College, diverse locaties’
St. Maartens College
Gomarus College
Roling College

Drenthe:
Vincent van Gogh college
Van Heemskerckschool (bijzonder onderwijs)

Bedrijfsleven:
GGD Groningen
JJI het Poortje
Achmea