Keith Yew wint Goud op Feniks Cup in Servië.

Zaterdag 10 Feb namen Joy en Luna van Leeuwen, Indi Rozema en Keith en Semuel Yew deel aan de 2e editie van de internationale Feniks Cup in de zuid Servisch stad Nis , samen met een grote delegatie deelnemers van broeder vereniging Sidokwan .

En wat was het allemaal weer perfect geregeld en wat een hartelijke welkom weer !!! Met grote dank aan de organiserende vereniging Feniks o.l.v. Stevan Djordjevic .

Het toernooi kende een mooi internationale bezetting (458 deelnemers) met deelnemende teams uit Hongarije, Bosnië , Macedonië , Monte Negro, Bulgarije , Servië , Roemenië en dus Nederland.

Er werd op 6 velden tegelijk gestreden.

Taekwondo is zeer populair in Servië en kent een zeer goed wedstrijd niveau. Onze 5 deelnemers moesten dan ook vol aan de bak .

Uitblinker was deze keer Keith die in de Cadetten A -41 kg categorie GOUD won , vooral zijn winst in de halve finale tegen een zeer goede thuis spelende Servische deelnemer was een lust voor het oog ! Ook de finale was van zeer hoog niveau en werd verdiend door Keith met Goud beloond. Vorig jaar moest Keith zich nog tevreden stellen met zilver .

Broer Semuel startte in de junioren heren klasse A (-68kg) en bereikte eveneens de finale met een enerverende winstpartij in de halve finale tegen Servië. In de finale moest echter Semuel net de winst laten aan Macedonië .

Brons was er voor Indi Rozema en Joy van Leeuwen die beide hun meerdere in de halve finales moesten erkennen tegen Servië.

Luna van Leeuwen sneuvelde helaas in haar 1e partij tegen Servië.

Het was weer een geweldige belevenis daar in het verre Nis , iets om voor altijd nooit te vergeten . Sport verbroedert !!

Recommended Posts