Skip to content

onderdelen voor examen vervolg

Breektest

Een vast onderdeel bij het Taekwondo examen is het uitvoeren van breektesten op planken of stenen.

De breektest is een methode om de technische vaardigheid, precisie,durf en kracht van de technieken van de Taekwondoka te testen en vooral ook het concentratievermogen !

Breektesten vormen ook altijd een spektaculair onderdeel van Taekwondo demonstraties.

Voor elk bandexamen dienen breektesten te worden uitgevoerd die in moeilijkheidsgraad steeds oplopen.

Spring- / traptechnieken

Een bijzonder spektaculair onderdeel van het Taekwondo is het uitvoeren van gesprongen traptechnieken in al zijn variaties.

Dit wordt zowel gedaan op Demonstraties,in beperkte wijze in sparring en zelfverdediging en natuurlijk in breektesten.

Ook wordt dit gevraagd bij elk Examen die men aflegt op de school.

SPARRING

De Taekwondo School Henk Meijer besteedt veel aandacht aan het wedstrijd aspect van het Taekwondo n.l. het onderdeel sparring.

Wedstrijden waaraan wij deelnemen worden gestreden onder de regels van de World Taekwondo Federation (WTF),welke een Olympische discipline is !

In vergelijking met andere vechtsporten worden Taekwondo wedstrijden gekenmerkt door het veelvuldig gebruik maken van allerlei traptechnieken die in vele variaties en moeilijkheidsgradaties worden gebruikt. Hoe moeilijker (spektaculairder) de traptechniek wordt uitgevoert, hoe hoger de puntenwaardering.

Wedstrijden worden gestreden met uitgebreide bescherm materialen, zodat de veiligheid voorop staat. Ook wordt er gestreden in verschillende gewichtsklassen en gradenklassen voor zowel jongens als meisjes of dames en heren.

Wij nemen zowel deel aan regionale jeugdwedstrijden tot aan internationale toptoernooien voor senioren.

Henk Meijer Taekwondo