Na de Kerstvakantie stond voor onze wedstrijdgroep het eerste internationale toernooi op zaterdag 20 januari alweer op het programma en niet zo maar een internationaal toernooi maar het altijd zeer sterk bezette Keumgang Open in het belgische Lommel, die ook deze editie weer een top bezetting kende met meer dan 800 deelnemers uit meer dan 10 landen.

Dus onze 7 koppige wedstrijdgroep ( Keith Yew, Samuel Yew, Joy van Leeuwen, Luna van Leeuwen, Selver Osmanovic, Indi Rozema en Gabriella Davids ) olv Coach Kevin Yew en als gastspeler Jakov Djordjevic uit Nis, Servië, konden hun borst nat maken met dit 1e toernooi van 2024.

3 x ZILVER !!

Het team wist 3 x ZILVER te scoren.

Selver mocht de spits afbijten in een grote poule aspiranten en won maar liefst 3 partijen strak , alvorens in de finale net ten onder te gaan tegen België. Een zwaar bevochten en zeer verdiend Zilver voor Selver.

De 2e zilver ging naar Keith Yew die ook op zeer mooie wijze 3 partijen in de cadetten A klasse wist te winnen en alleen zijn meerdere moest erkennen in de finale tegen België . Bravo Keith !!

De 3e zilver ging naar Indi Rozema in de senioren dames klasse , waar ze in de finale stond tegen de sterke Engelse Mackay die haar lengtevoordeel goed uitbuitte en Indi weinig kans gaf, maar wel strijdend ten onder ging.

Luna, Jakov en Semuel kwamen niet door de 1e ronde en moesten vroeg afscheid van het toernooi nemen, Joy en Gabriella wisten hun 1e partij beide duidelijk in winst om te zetten maar sneuvelden in hun tweede wedstrijd tegen zeer goede tegenstanders.

Een lange intensieve dag werd het dus samen met onze broeder vereniging Sidokwan in Lommel , maar het was zeker de moeite waard , zowel spelers als begeleiding en ouders hebben weer genoten.

Op naar volgend toernooi.

Recommended Posts