Het prachtige Jeugdkamp Ameland zit er weer op en jullie kunnen hier het verslag lezen van Indi.

 

Kamp Ameland
2,3 en 4 juni was het weer zo ver het wel bekende Ameland kamp!!!!

Stiekem toch wel het leukste uitje van het jaar vinden de meesten. Al ruim 33 keer hebben Taekwondo school Hoogeveen en Henk Meijer dit leuke kamp georganiseerd. Met ruim 45 kinderen en een aantal trainers en begeleiding zijn wij 2 juni vertrokken naar Ameland.

De kinderen moesten op Holwerd verzamelen hier werden de kinderen opgedeeld in groepjes met een begeleider, zodat we niemand vergaten op de heen en terugweg. De kinderen hadden er heel veel zin in. Voor veel kinderen was dit een eerste keer op de boot of een eerste keer logeren voor zoveel dagen.
Aangekomen op Ameland stonden Jay en Kim al klaar met de bus voor de bagage. Hier kon iedereen zijn of haar koffer in doen. Met een grote groep mensen en kinderen liepen we gezamenlijk naar de Molenhoeve waar we ieder jaar verblijven. Het is een super mooie ruime plek vlak bij het bos met veel speel en train ruimte.

Aangekomen bij de Molenhoeve kregen alle kinderen een broodje hamburger met een soepje. Geen rust want het avondprogramma stond al te wachten. Met op het programma sport en spel en de speurtocht in het bos.

Sport en spel:
Bij het sport en spel werden de kinderen opgedeeld in 6 groepen, met deze groep was je aan het strijden tot de winst. Er werden verschillende sporten gedaan al voetbal⚽️, volleybal🏐 en niet te vergeten jeu de boules.
Iedereen had 6 rondes om zoveel mogelijk punten te scoren .

Speurtocht in het bos:
Samen met een begeleider vertrokken de groepjes één voor één richting het bos. Met behulp van een zaklamp konden ze de aluminiumfolie op de bomen vinden en zo de juiste weg nemen. Onderweg kwamen ze opdrachten tegen en 4 posten, waar ze wat opdrachten mochten uitvoeren. Maar wat niemand wist was dat er bij elke post iemand stond om de kinderen te laten schrikken. Sommige kinderen vonden dat wel eng maar gelukkig waren dat de trainers maar.
(Maurice, Kevin, Jay en Liyan)
Nadat de kinderen in het donker terugkwamen moesten ze met hun groepje alle antwoorden inleveren en kregen ze een kopje chocolademelk en een stuk ontbijtkoek. Het was natuurlijk al best laat geworden dus het werd tijd dat de kinderen op bed kwamen. Toch was dit voor een aantal kamers nog niet de planning.

Zaterdagochtend:
Niks uitslapen we gaan er vroeg uit want er staat nog genoeg op het programma. Om 06:45 werden de kinderen wakker gemaakt met pannen en muziek het was tijd om te hardlopen. Om 07:00 moesten de kinderen in sportkleding buiten klaarstaan en werd de groep opgedeeld in jong en oud. De oude kinderen gingen met Indi, Maurice en Jay mee en de jonge kinderen mochten met Kevin, Kim en Anna mee. Nadat de kinderen een zware ochtendtraining hadden gehad was het tijd voor de kinderen om te ontbijten. Na het ontbijt hadden de kinderen tijd voor hun zelf hier konden ze zich klaarmaken voor de dag.
Om 10 uur moesten de kinderen alleen wel weer klaarstaan in dobok om de volgende training te volgen op het strand. Voor veel kinderen was deze training niet echt nodig maar zodra we op het strand kwamen dachten ze anders. Het weer hadden we gelukkig mee dit weekend en was het geen straf om buiten te trainen. Na een goeie tweede training mochten de kinderen zwemmen, al was de zee nog wat koud en ruig met de golven. Waren er een groot aantal kinderen die zich daar niks van aantrokken en dokken er van top tot teen in, nadat iedereen was uitgezwommen was het tijd om terug te gaan naar de Molenhoeve want we hadden het volgende al op het programma het 6 kamp. Dus natte pakken weer aan en snel terug!

Het 6 kamp is toch wel een van de leukste activiteiten van het kamp vinden de meeste kinderen. Het 6 kamp bestaat uit onder andere buik schuiven over een blauw zijl waar ze kegels om moet gooien, het dienbladen race waar niet alleen de kinderen van genieten maar zelfs meester Henk Meijer die deze dag langs was gekomen. We hadden pionnen roof ook erg populair, estafette, ringgooien en het blind sponzen gooien. Al met al heel veel leuks en was dit een geslaagde middag.

Nadat iedereen gedoucht en opgefrist was konden de kinderen het dorpje in. Hier gaan de kinderen naar de souvenirshops om
Cadeautje te halen voor familie, ijsjes halen of naar de game hal die ook erg leuk is. Maar de afspraak was om 18:00 terug zijn want we gaan Barbecueën. Dit jaar hebben wij vlees gesponsord gekregen Nazar supermarket Groningen en wat was het heerlijk. Iedereen heeft ervan genoten en kon met een volle buik zich klaarmaken voor de bonte avond.

Dit jaar was het thema tropical,
De bonte avond is elk jaar iets om naar uit te kijken, wat hebben de kinderen dit jaar bedacht en wat was het leuk. We hebben alles gezien: dans shows, moppentappers, zangers en zangeressen, goochelaars en niet te vergeten een super leuke dieren quiz. De jury had het er moeilijk mee en is met veel overleg tot een top 3 gekomen.
1. Lisa en Isa met de Clap-Snap song (dans)
2. Charissa en Vayenne (dans en acrobatiek)
3. Marijn, Isa en Ronja (dans)

Maar dat maakt de bonte avond niet compleet. We hebben nog limbodansen voor jong en oud waar Luna, Aaron en Vayenne een medaille wisten te behalen en de prijs voor beste outfit ging naar Esmee.

Nadat de bonte avond ten einde raad was gekomen hebben de kinderen nog marshmallows gemaakt bij het kampvuur en heeft iedereen nog gedanst op just dance, en ja zelfs de begeleiding deed ik volle overtuiging mee.

Zondagochtend: de laatste dag
Vandaag was het tijd om alweer naar huis te gaan de kinderen mochten vandaag wat langer blijven liggen. Rond 08:30 werden de kinderen geroepen voor het ontbijt en werd er besproken wat we die dag nog zouden gaan doen. De laatste training was aangebroken en dit doen wij altijd op het schoolplein. De kinderen hebben hun laatste energie goed benut in de training en was het tijd om in te pakken en klaar te maken voor vertrek terug.

Bij de boot aangekomen was het tijd om weer je groepje terug te zoeken van de heenreis. De mochten op de boot vrijuit en toch kozen de meeste kinderen er toch voor om op het dek alvast te kijken of ze zijn/ haar papa of mama ook al konden zien. En ja hoor ze stonden allemaal met volle smacht te wachten. Aangekomen op Holwerd terug moesten de kinderen eerst terug naar hun begeleiding om hun koffers en tassen op te halen. De kinderen rende daarna allemaal naar papa en mama en werd en heel veel geknuffeld en was het tijd om naar huis te gaan.

We hebben heel erg genoten dit jaar en we hopen dat er volgend jaar nog meer kinderen mee gaan. Lijkt het jouw kind nou leuk om mee te gaan, wees niet bang en geef als de info er is zo snel mogelijk op, en misschien zien we hem/haar volgend jaar wel op dit allerleukst kamp van het jaar!!!!!

Nogmaals heel erg bedankt naar alle begeleiding en trainers die dit jaar mee zijn geweest:
⁃ Suus en Jennifer onze keukenprinsessen
⁃ Ruud onze Dj
⁃ Trainers Henk N, Liyan, Indi, Kevin, Maurice, Kim, Jay, Anna
⁃ Begeleiding: Marina, Charlene en Nicole

Recommended Posts