Na weken van voorbereiding en planning was het dan zover. Dankzij de contacten van Henk Meijer werden we uitgenodigd om deel te nemen aan de 1e Feniks Open Toernooi in Nis, Servië. De volgende club spelers werden daarvoor geselecteerd : Gabriella Davids (Aspiranten B), Luna en Joy van Leeuwen (Cadetten A), Keith Yew (Cadetten A)  Semuel Yew (Junioren A) en Damian van Duivenbode (Senioren A). Indi Rozema was ook geselecteerd maar moest door school verplichtingen thuis blijven. Als Head of Team ging Henk Meijer mee en als Coach Kevin Yew. Helaas moest Semuel wegens blessure zich voor het toernooi terug trekken.

In totaal waren we met 19 mensen omdat ook van onze broeder vereniging Sidokwan 6 deelnemers waren ( Brian en Kevin Prent, Lieke Heling, Miguel Molenaar, Maurice Hof, Ismael de Lima en als Coach Jari Dekker). Daarnaast gingen als ouders mee, Jennifer, Alex, Aileen en Wendy.

We vlogen op Woensdag 15 Februari van Eindhoven naar Sofia en daar werden we opgehaald en vervoerd naar de stad Nis in het oosten van Servië.

Op Donderdag hebben we stad Nis verkend en avonds getraind in de dojang van de organiserende club Feniks. Geweldig leuk en hartverwarmend hoe welkom we daar waren. Daarna gingen Henk, Jari, Kevin naar het meer dan geweldige welkom diner .

Vrijdag was weging en rust dag.

Zaterdag begon het toernooi om 9 uur in de ochtend op 6 velden met electronisch scoringsysteem van KPNP. Er waren er 480 deelnemers uit 7 landen : Servië, Bosnië, Macedonië, Bulgarije, Moldavië en dus Nederland. Naast sparring was er ook een toernooi voor Stijl.

Op het toernooi heerste een geweldige sfeer met luide aanmoedigingen. Organisatorisch was het nog niet best ,maar gezien dat het de 1e keer was en de onervarenheid van het organisatie team, wel begrijpelijk !

Gabriella Davids nam zowel deel aan het sparren als aan Stijl en mocht met het laatste beginnen en deed dit meer dan voortreffelijk en won GOUD op dit onderdeel.

Het sparrings niveau bij de cadetten en junioren was zeer goed te noemen (met name Servië is een zeer goed Taekwondo land). Joy van Leeuwen trof het niet en trof in haar 1e partij direct de latere winnares uit Servië in haar poule en verloor duidelijk. Luna van Leeuwen had maar 1 partij in haar klasse ,maar wel een hele goede ook van Servië. Luna streed met alles wat je had maar kwam net tekort en moest dus genoegen nemen met ZILVER.

Gabriella Davids heerste in haar klasse en won overtuigend haar beide partijen en won daarmee GOUD.

Keith won in een zeer sterk bezette klasse twee partijen (winst op de Nationale kampioen van Servië) maar verloor net de finale van Macedonie .Een mooie ZILVEREN medaille voor Keith.

Damian van Duivenbode trof in de senioren klasse tot 58kg de Nationale kampioen van Bosnië , die ondanks fel verzet van Damian , duidelijk beter was. ZILVER daarmee voor Damian.

De spelers van Sidokwan Hooigeveen deden het ook uitstekend op het toernooi met GOUD voor Brian Prent (Senioren A +87kg),  Maurice Hof (Senioren A -80kg) en Lieke Heling (Junioren A -53kg).  Zilver voor Kevin Prent en Brons voor Miguel Molenaar.

Al met al een geweldige ervaring en trip voor onze jonge atleten wat ze toch maar mooi even meenemen in hun wedstrijd bagage.

Op Zondag al om 4.30 uur morgens op weg weer naar Sofia en vervolgens per vliegtuig naar Eindhoven en toen nog terug naar Groningen, maar het was het allemaal waard !!

Een geweldige dank aan Stevan Djordjevic voor zijn geweldige ontvangst en gastvrijheid  !!!

 

E118B751-5123-4EAB-ABB7-E04E60635D41 0C2B2BB5-6EA8-4F74-B837-4D550C59503C C9058E18-678A-4E14-BEAB-ECF9FB3A4A2B 05F28856-6E36-4206-B13F-9694874986D9 23AD2EBF-DBA6-4E8C-B1D2-B8F5645DFA5F D02D1A85-74FF-4A03-8462-5AF356A04BDE

 

 

Recommended Posts