Henk Meijer geridderd !!

VENEMAMEDIA_20210426--46

Henk Meijer, benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Maandag 26 April 2021 was een heugelijke dag! Een dag die niet kon uitblijven. Want wie anders dan Henk Meijer heeft het meer dan verdient om in de spotlight gezet te worden voor al zijn wereldwijde verdiensten, inspanningen en zeer bijzondere vriendschappen.
Maandag ochtend is Henk Meijer door Burgemeester Adriaan Hoogendoorn van de gemeente Midden-Groningen benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.
Henk is geridderd voor zijn zeer bijzondere prestaties en zijn jarenlange inzet voor het Taekwondo.

Hij heeft enorm veel bereikt. Hij won het Wereldkampioenschap, het Europees Kampioenschap en is meervoudig Nederlands Kampioen geweest. Daarnaast bracht hij veel ander goud met zich mee naar huis.

Na zijn eigen actieve taekwondo-carrière is hij Bondscoach geweest voor Nederland, Frankrijk en Griekenland.

En ook nu houdt hij zich nog steeds wereldwijd bezig met de wedstrijdsport en is hij zeer actief in zijn eigen Taekwondo-school.

Henk heeft het vermogen om mensen dromen te geven en te laten beleven. Grote dromen, kleine dromen. Hij is in staat om ze op een innerlijke reis te laten gaan. Ze leren zichzelf daardoor beter kennen, er worden grenzen verlegd. En er wordt geleerd om met teleurstelling om te gaan en daar dan weer sterker uit te komen. Ook zorgt hij er voor dat mensen, kinderen weer rechtop kunnen staan. Enkel en alleen omdat hij ze vertrouwen geeft. Henk is een mentor.
Al dat alles wat Henk Meijer geeft, dat wordt enorm gewaardeerd door een ieder. Overal waar hij komt is hij een graag geziene gast. Praatjes voor tien en expertise voor tien. Sterke verhalen uit het verleden of een geschiedenislesje tijdens een wandeling in een stad, Henk draait zijn hand er niet voor om.

De sportieve prestaties, zijn tomeloze inzet voor de sport en de vriendschappen die Henk geeft aan iedereen, wereldwijd, dat verdiende toch echt wel erkenning. Er werd in het diepste geheim een projectgroep opgestart dat anderhalf jaar (!) in het geheim werkte aan de voordracht voor de Koninklijke onderscheiding. De projectgroep verzamelde de meest fantastische aanbevelingsbrieven uit binnen-, en buitenland. Er was er geen één die zei dat Henk het niet verdiende.In januari van dit jaar hoorde de projectgroep dat het was gelukt! Henk zou worden benoemd. Helaas door alle Corona maatregelen konden we dit niet groots vieren met iedereen. Toch hebben wij Henk op een zeer persoonlijke manier en in het hart van de Dojang kunnen verrassen met dit bijzondere nieuws. Henk was zeer verrast en ervaarde het als zeer bijzonder. Om toch alle betrokkenen hun stem te laten horen was er een video gemaakt waar iedereen Henk mocht toespreken. De video bevatte inspirerende en bijzonder mooie woorden. Ook is er een prachtig boek samengesteld waarin alle aanbevelingsbrieven zijn gebundeld. Op deze wijze kan Henk op zijn eigen tijd nog eens alle brieven nalezen.
Ons diepste respect voor Henk Meijer, Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Gefeliciteerd!De sportieve prestaties, zijn tomeloze inzet voor de sport en de vriendschappen die Henk geeft aan iedereen, wereldwijd, dat verdiende toch echt wel erkenning. Er werd in het diepste geheim een projectgroep opgestart dat anderhalf jaar (!) in het geheim werkte aan de voordracht voor de Koninklijke onderscheiding. De projectgroep verzamelde de meest fantastische aanbevelingsbrieven uit binnen-, en buitenland. Er was er geen één die zei dat Henk het niet verdiende.
In januari van dit jaar hoorde de projectgroep dat het was gelukt! Henk zou worden benoemd. Helaas door alle Corona maatregelen konden we dit niet groots vieren met iedereen. Toch hebben wij Henk op een zeer persoonlijke manier en in het hart van de Dojang kunnen verrassen met dit bijzondere nieuws. Henk was zeer verrast en ervaarde het als zeer bijzonder. Om toch alle betrokkenen hun stem te laten horen was er een video gemaakt waar iedereen Henk mocht toespreken. De video bevatte inspirerende en bijzonder mooie woorden. Ook is er een prachtig boek samengesteld waarin alle aanbevelingsbrieven zijn gebundeld. Op deze wijze kan Henk op zijn eigen tijd nog eens alle brieven nalezen.
Ons diepste respect voor Henk Meijer, Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Gefeliciteerd!
IMG_1055

VENEMAMEDIA_20210426--45VENEMAMEDIA_20210426--46 bbc9a7e6-a41d-407d-ba0e-d4dccb55fb2c

8d18d8fb-7a8e-4586-a444-92cbe908f744

Foto lintje

2d8c5797-59f8-4d1a-9484-933d99ad8479

33b6fecf-8bd1-439f-973d-58eea5e11919